sunnudagur, júní 13, 2010

Bachelor of Arts

Eilen oli útskrift, tilaisuus jota oltiin odotettu kauan. Paikkana oli Laugardalshöll, mika oli sinansa hassua etta olin ollu siella vaan kerran aiemmin, toukokuussa 2007, kuuntelemassa itse Josh Grobania!

Eilen oli kaks tilaisuutta; aamupaivalla maistereille, niita valmistu jotain 600, ja iltapaivalla meille kandeille. Valmistuneita oli 1111, mutta paikan paalla oli vain 907 ihmista. Meidan aineessa alotti syksylla 2007 jotain melkein 100 ihmista, uskallan veikata, ainakin reilusti yli 50, ja montako meita valmistu nyt? 5, joista paikalla oli vaan 3 :D

Johanna, mun suomalainen ex-kamppis johon tutustuin alkutalvesta 2007 kielikurssilla Selfossissa, valmistu International Studies of Educationista. Pidettiin yhteiset pippalot Johannan ja Sæþórin luona valmistujaistilaisuuden jalkeen. Mun punanen huulipuna ei nayttany livena noin tyhmalta, vaikka mulla olikin transuolo.


Voileipakakut jotka tein juhliin, varsinkin tuo kasviskakku sai paljon kehuja. :) Koristelemiseen ei ollu aikaa eika paljon rahaakaan, mutta eipa tuo haitannu.

Saatiin Johannan kanssa tuommoset rusakonnahkaset hatut, niista saa laskettua alas lipan ja korvalapat :D Vahan surettaa pupujussien kohtalo, mutta tehty mika tehty, lammittaa varmasti mukavasti talvella.

Miten niin mun varimieltymykset on laajalti tunnettu :D

Tuossa todistus, onneks se tuli myos englanniks ni ei tarvii tapella Kelan kanssa juhannuksena.
Tuosta oppiaineesta viela, sen nimi vaihdettiin nyt vasta Icelandic as a Second Language, ennen joulua se oli viela Icelandic for Foreign Students. Meidan opettajat sai tapella kauan ton nimenvaihdoksen puolesta, koska onhan tuo vahan arvosteleva tuo vanha nimi. Moni luulee etta me vaan luetaan jotain helppoja kirjoja ja kaannetaan teksteja niinku ylaasteella ja lukiossa. Ei, korjaan nyt tuon oletuksen: Meilla oli kaikki opetus islanniks heti ekan lukukauden jalkeen, ja vaikka me opiskeltiin jotain lause- ja taivutusoppia niin oli meilla pakollisina kursseina myos mm. Islannin historia maan asutuksesta lahtien, kaikki aikakaudet kattavat kirjallisuuden kurssit, kieli- ja kirjallisuustiedetta, filosofiaa ja kansantarut ja -uskonnot, plus me tehtiin meidan kandityot kokonaan islanniks. Eli me tehtiin ihan yhta paljon hommia ku muut, myos meidan BA-tutkinto oli 180op, tosin meitsi teki 222op eika niita parhaita arvosanoja eli italian kursseja laskettu keskiarvoon, sita ois parit ysipuolet nostanu kivasti :D

Paaasia on se, etta mun keskiarvo on tarpeeks hyva maisteritutkintoon, eli Translation Studies, here I come!

Ja muuten, siks me juhlitaan taalla kandin papereita vaikka Suomessa se on ihan normijuttu ku taalla ei tarvii lukea itteensa maisteriks, vaan maisteriohjelmiin haetaan erikseen. Taalla jos haet toita ni riittaa vaan ku on BA-paperit jostain, ja useimmiten sulla ei ees pida olla papereita toita hakiessa, mutta kandit saa enemman palkkaa. Jee jee.

2 ummæli:

Matte sagði...

Onnea Siru!!!

Elina sagði...

Mullaki on punases huulipunas aina transu tai horo-olo :DD tahtoisin kyl osata käyttää huulimeikkiä.

Ja onnea kovasti ^^ (tahdon voileipäkakkua!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails