sunnudagur, september 12, 2010

væli væl

Elika taalla sita taas ollaan, viides vuosi Islannissa lahti kayntiin keskiviikkona.




Lahto Suomesta oli yllattavan helppo, olin ma-ti -valisena yona nukkunu ehka kolme tuntia ja sitten tosiaan lahtoa edeltavana yona en nukkunut lainkaan, vaan neuloin villapaitani loppuun... Lentokentalle kun ajettiin aidin kanssa niin popitettiin taysilla Pendulumia, ja ensimmaista kertaa en itkenyt kun hyvastelin aidin. Se ei oo normaalia, koska yleensa vollotan jo edellisena iltana ja lentokoneessa en sitten muuta teekaan, saati sitten seuraavina paivina. 


Taalla on ollut niiiin outoa. Taa meidan koti ei tunnu kodilta lainkaan, varastolta ennemminkin. Enka tieda miten ma saisin tan tuntumaan enemman kodilta, Ikeaankaan en voi menna kun ei ole rahaa eika bussikorttia. Ois kiva saada verhotanko olkkariin niin etta saisin vihdoinkin laitettua verhot, ja kuviakin ois kiva laittaa seinalle. puuh.


Koulussa on helvetti irti, kun missasin kaks ekaa viikkoa ja joillain kursseilla oon ainoa ei-natiivi ja tyotaakka on aikamoinen, ku vertaa kanditason kursseihin. Yks proffa sano mulle etta paras vaihtoehto mun tapauksessa ois Erasmus-lukukausi Suomessa, koska meidan yliopistossa ei enaa jarjesteta suomen kursseja ja kaikille kaantamisen opiskelijoille on ainakin 10op omaa aidinkieltaan pakollisena... en ikina ois uskonu etta mulla viela joskus ois pakkosuomea! Koitan kuitenkin saada yhteytta meidan suomen proffaan jos se enaa ees on taalla ja kysya etta saisinko suoritella jonkinnakosia kursseja itsenaisesti, muuten meinaa helvetti jaatyy. Erasmus-lukukausi Suomessa, hvað í andskotanum?


Mulla on myos yks kurssi italiaa, ihan semmonen peruskurssi missa harjotetaan puhumista, ymmartamista ja sanastoa. Juttelin Stefano-opettajan kanssa et mita ekstraa mun pitais tehda etta se kurssi laskettais maisteritason kurssiks ku meidan kaikki italiankurssit on vaan kanditason kursseja, ja paadyttiin siihen tulokseen Stefanon kanssa etta kaannan ne 30 sivua mitka kaansin kandiani varten islannista suomeen, mut talla kertaa italiaks. Stefano myos sano etta mun italiani on tosi hyvaa, teen tosi harvoin virheita ja etta mulla on natiivin aksentti. Se lammitti kovasti, varsinkin kun murehdin etta tuo meidan kurssi on B2-C1 -tason kurssi ja ma takeltelen puhuessa todella paljon, kun en handlaa verbeja ollenkaan. Huomaan kylla kehittyneeni tosi paljon nyt viime aikoina, viela kun paasis eroon siita pakkomielteesta puhua vierasta kielta vain kun tietaa ettei tee siina virheita.


En tiia... haluaisin niin kovasti takas Suomeen, en ois ikina uskonu etta tuun sanomaan noin ja viela tarkottamaan sita.

1 ummæli:

Meri sagði...

No mutta, tahdot Suomeen ja erasmus-vaihto Suomessa sopis sun opintoihin, niin eikös tää oo aika hyvä yhtälö?
ja varmaan puol vuottakin riittäis, jos sä et kuitenkaan tarvi ku 10 op:ta.
onhan se vähän hassua tulla kotimaahan ja peräti kotikaupunkiin vaihtoon :)
ja voi että ku kela olis ihmeissään moisesta :D

voimia syksyyn :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails