mánudagur, nóvember 02, 2009

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Taas selvitty yhdesta viikosta. Ostetaan tanaan Nicolan kanssa lentoliput jouluksi, sen voimalla jaksaa taas eteenpain. Ja nyt on jo marraskuu, aika rientaa ihmeen nopeesti. Tuntuu etta just alotin tan lukukauden, ja kuukauden paasta on jo lopputentit!

Mulla on huomenna Italian historian valitentti, ja oon nyt lueskelemassa siihen yliopistolla. Meilla on periaatteessa koko saapasmaan historia paleoliittisesta kaudesta vuoteen 1559 tassa tentissa, viime vuosina talla samalla kurssilla kaytiin koko historia Mussoliniin asti naissa 12 viikossa. Jos meilla on nyt kauhee kiire niin en ees halua tietaa miten ne on ennen ollu tukka putkella. Yks hyva puoli tassa kiireessa sentaan on: me ei ehdita pitaa suullisia esitelmia, vaan korvataan ne esseella. Huh.

Mulla tulee valilla aika dorka fiilis ku oon ihan liekeissa kaikista historiaan liittyvista jutuista Italiassa. En voi olla kyynelehtimatta ku naen Colosseumin, ja aina teki kovasti vaan mieli jaada Forum Romanumille. Kun ekan kerran olin Italiassa leirikoulussa 2003, valtaosa meista ysiluokkalaisista vaan ryypiskeli ja shoppaili, kun taas mulla oli housut tulessa Capitoliumilla ja Caracallan kylpylan raunioita katsellessa. Nytkin luen yhta kurssikirjaa mika kertoo kuningas Federico II:n seikkailuista ja elamasta - ja pakotan Nicolan nayttamaan mulle yhden sen linnoista, minka se rakensi Pugliaan. Ja Puglia oli myos toisen puunilaissodan nayttamo, voi kun saisin Nicolan viemaan mut Canneen, missa Hannibalin joukot tappo 70 000 roomalaissotilasta...

Nailla nakymin lennetaan jouluna Lontoosta Brindisiin, jos Barin lennot on liian kalliita, ja mulle valkeni vasta viime viikolla, etta Brindisi oli Via Appian paatepiste! Uhhuhuuu! (Via Appia oli siis Roomasta Brindisiin kulkeva tie, jolla apostoli Pietari kysy Jeesukselta "Quo vadis, Domine?") Nicola ei jaksa edes reagoida mun riemuun, mut naa kaikki jutut on niin mahtavia latinistille, joka opiskeli kuuden vuoden ajan naita juttuja jossain luokkahuoneessa kaukana pohjosessa. Tuntuu uskomattomalta vaan nahda nuo kaikki jutut omin silmin, leirikoulussakin meinas rajahtaa peffa kun tajusin, etta vieressa virtaava Tevere on itse kuuluisa Tiber :D Pompeiji olikin sitten asia erikseen, tai Ostia! Kaynpa hakemassa tasta sammutuspeitteen.

Ai niin, McDonalds lopetti Islannissa lauantaina laman takia, meilla oli niita huimat kolme kappaletta. Kyynel.

3 ummæli:

Matte sagði...

light your ass on fire :D

Siru sagði...

and shake your coconuts!

Elina sagði...

Suulliset esitelmät on helvetillisiä! Ne stressaa suunnattomasti jo viikkoja etukäteen :S

Ja täällä maistuu euron juustot mäkkäriltä edelleen (mikä ei ehkä kyllä ole kovinkaan hyvä asia:D)

Ainii tost Roomast. Se oli kyllä käsittämättömän MAHTAVA paikka! Oltiin edelliskesä se viikko ja tuntu että ei ehditty nähdä melkein mitään. Ehdottomasti suosikkinähtävyys oli se Maltan ritareiden (?) avaimenreikä auringonlaskuaikaan <3 oli muutenkin tunnelmaa kerrakseen siinä läheisessä puistossa kun koko kaupunki avautuis silmien edessä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails