sunnudagur, nóvember 15, 2009

kiva sunnuntai

Olipa pitkasta aikaa mukava sunnuntai! Herasin aamulla kahdeksalta, soin kaurapuuroa ikean kuningatarhillon kanssa ja lahdin yhdeksan maissa tallustelemaan kohti Neskirkjaa, jossa meidan piti laulaa 15 muun kuorolaisen kanssa messussa. Meidat oli kuorossa jaettu kolmeen ryhmaan joista jokainen joutuu kerran auttamaan messussa, ja silla me maksetaan kirkon vuokra kuoroharjotuksiin. Kavelin normaalia kavelyvauhtia ja 40 minuutin paasta olin kirkolla. Saarnat on taalla paljon mielenkiintosempia ku Suomessa! Siellakin on hyvia saarnaajia, meidan tuomiokirkossakin, mutta suurin osa on kylla semmosta kamaa et huhhuh. Kavelin matkalla Tjörninin, pienen keskustassa olevan jarven ohi ja siella kellui paljon joutsenia ja sorsia, niinku aina. Yks sorsa rapsutti itseaan silman vieresta niinku koira, ja se piristi aamua tosi paljon :D

Hoilannan jalkeen tulin kotiin ja jatkoin Gæludýrin-romaanin kaantamista. Tapaan opettajan huomenna ja jutellaan mun kaannoksesta. Sitten mentiin Nicolan kanssa kattomaan 2012. Mulla ei ollu oikeestaan minkaanlaisia odotuksia, koska maailmanloppuleffat on aina niin kliseita taynna ja amerikkakeskeisia, mutta tuo oli ihan positiivinen yllatys, tosi upeasti tehty eika mikaan yltiokliseinen. Aivot pitaa silti laittaa narikkaan eika olla liian tosikkona siella :) huumoriakin riitti, enka muistaakseni saikahtany kertaakaan.

Elokuvan jalkeen mentiin Volareen, tosi hyvaan italialaiseen ravintolaan. Me tunnetaan paikan omistaja, ja se tuo aina jotain ylimaaraisia maistiaisia mitka ei kuitenkaan nay laskussa. Tanaan soin aluksi vasikanleiketta tonnikalamajoneesilla (kuulostaa oudolta, mut oli pirun hyvaa), minestronekeittoa, fusillia tomaatilla, basilikalla ja mozzarellalla, ja pannacottaa. Omistaja sytytti sen pannacottan tuleen! Sinisia liekkeja lautanen taynna. Sain kannykalla napattua kuvan kuolevista liekeista, koitan saada sen pian koneelle. Vatsa meinaa haljeta. En tieda miten selvian Italiassa, takastullessa pitais varmaan varata itelle kaks paikkaa kun en voi vastustaa mozzarellaa.

Kuoron konsertit on viikon paasta, ja mulla on kurkku kipea. Toivon etta taa jaa vain tahan, en todellakaan halua tulla kipeaks just nyt, varsinkin kun vihdoin opin kaikki kuoro-osuudet ulkoa!

1 ummæli:

Elina sagði...

Kuulostaa melko superpäivält :) Ja mä oppisin kans valitettavasti vetämään tota mozzarellaa Rooman-reissulla.. Nyt sitä löytyy jääkaapista turhankin usein.

Tuun muuten kans aina hyvälle tuulelle kun näen eläimiä :) Ja varsinkin jos ne tekee jotain "erityistä". Pakko jäädä aina kattomaan vaikka ois kuinka kiire.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails