miðvikudagur, maí 09, 2012

Keskiviikkoblääh

Oon jälleen koululla, unettoman yön jälkeen kaurapuuro rusinoilla ja kanelilla on taivas. No on mulla tossa myös ES, otin sen ikkunan ulkopuolelta ni on mukavan kylmä.

Superkuu möllöttelee tossa kirkon oikealla puolella tommosena läiskänä.

Eilen oli jokseenkin outo päivä. Siivosin huoneeni, koska mahdollinen seuraava vuokralainen oli tulossa kattomaan sitä illalla, ja sit menin kuuntelemaan trentolaisen vierasluennoitsijan luentoa koomisista viittauksista erään italialaisen bändin lyriikoissa. Tänään on toinen luento samalta tyypiltä, liittyy Macchiavelliin. Eilen meitä oli siellä kourallinen, tunsin lähes kaikki entuudestaan. Meitä ei-italialaisia oli kolme, yks niistä oli mun kanssa samalla Italian historian kurssilla vuos sit ja toinen oli nainen, jonka muksusta olin pitäny huolta sillon ku olin iltapäiväkerhossa töissä.

Tää nainen ei selvästi tunnistanu mua, mutta aina kun luennoitsija murjas jonku vitsin ni se käänty kattomaan, että nauroinko mä mukana. Luennon jälkeen vaihdoin pari sanaa meidän sardiopettajan kans sardiks, ja tää nainen kysäs multa ohimennen islanniks että ymmärsinkö mä kaiken. Sanoin että já, ja jatkoin vielä hetken juttelua opettajien kanssa. Sit ku olin lähdössä ni tää nainen tuli mun kanssa samaa matkaa ulos ja kysy islanniks, että oonko italialainen. Sanoin että en, ja nainen sano että aa, sä ymmärrät muuten vaan italiaa vai. Vastasin että olin Italiassa vaihtarina, ja että oon suomalainen. Nainen sitten sano että aa, vaan vaihtarina, mutta hänpäs ymmärtää ja puhuu italiaa erinomaisen hyvin, koska hän oli asunu joskus Milanon lähettyvillä 11 vuotta, ja hänellä on kaks lasta italialaisen miehen kanssa. 

Tiiän että mulla on tapana ottaa kaikki jutut henkilökohtasesti, mut se keskustelu ton naisen kanssa jäi vaivaamaan mua koko illan ajaks. Sain semmosen kuvan että mä olin tunkemassa hänen reviirilleen, ja että hän vähätteli mua. Myönnän että mulla on joskus paha tapa vähätellä mielessäni esim. suomalaisia jotka tulee tänne vaihtoon, mut yleensä vaan jos ne on semmosia ärsyttäviä besserwissereitä, mut mä en tuonu kyllä mielestäni mitenkään esille sitä, että puhun (italialaisten mielestä sujuvaa) italiaa, tai ollu mitenkään että wou kattokaa mua, oon italiaa puhuva blondi. Naisen "aa, sä olit vaan vaihtarina" -kommentti särähti korvassa ikävästi; asia ois eri, jos oisin menny vaihtariks maahan, jonka kieltä en puhu lainkaan, esim. Puolaan tai Tsekkeihin. 

Kyseinen rouva ei pääse tänpäiväselle luennolle, mut toivon että törmään siihen vielä ennenku lähden ja saan jotenkin hellävarasesti taottua sen kalloon että mä en oo tunkemassa sen reviirille, enkä kuvittele olevani yks Islannin italialaisista, niinku hän selkeästi on. No ei, pointsit sille, kuuntelin ku se puhu eikä sillä oo sitä islantilaisille ominaista aksenttia sen italiassa. Ehkä tää kaikki on mun pään sisällä, ehkä se vaan halus jutella mut ilmas juttunsa tosi omahyväisesti, mut mulle jäi kuitenkin paha mieli. En halua, että muut näkee mut ylimielisenä paskana. Halusin vaan mennä kuuntelemaan, koska mulla on ikävä sitä, et natiivi puhuu italiaa.

Noh, se siitä. Illalla mun huonetta tuli katsomaan kaks yliruskettunutta bodaria, niille on islanniks oma termi: FM-hnakki. Hnakki tarkottaa niskaa, FM tulee radiokanavasta FM957, mikä soittaa uusimpia listahittejä. Noh, nää kaks sit pällistelee mun pienessä huoneessa tatuointeineen ja blondattuine geelihiuksineen, ja vuokranantaja myhäili ovensuussa. En tiiä kumpi niistä hnakeista muuttais sinne, mut molemmat tykkäs mun huoneesta, vaikka se onkin melko söpö ja täynnä kaikkea tyttökrääsää. Sanoin niille, että vien kaikki mukanani, ettei sinne jää ainuttakaan pinkkiä tavaraa, ja vuokranantaja vaan myhäili siihen. Ne oli sanonu mulle että oon unelmavuokralainen, nyt ne varmaan luulee että oon joku kiltti lukiolaistyttö millä on paljon tyynyjä ja kawaii-juttuja :P Hähä. Sit kattosin euroviisuja DVD:ltä ja neuloin.

Egill "Gillzenegger" Einarsson, hyvä esimerkki
hnakista...
...ja tässä skinka, eli pissis. Mun mielestä tuo oikeanpuolimmainen on vielä
ihan nätti, mut täällä yliopistollakin näkee välillä semmosia ketkä on nukahtanu
solariumiin ja yliblondannu tukkansa. Kulmakarvojen pitää olla mahdollisimman
mustat ja luonnottomat.

Upea sää ja ihmeparantuminen.
Käytiin kattomassa Suomen peliä sporttibaarissa ja hävettiin änkyräkännissä
möykkääviä suomalaisia bisnesmiehiä, jotka kyseli meiltä myös että mistä sais hutsuja.
Pitäis toi gradutiedosto saada tosta auki... Noh, jos nyt reippailis ni illalla vierasluennon jälkeen vois neuloa vähän lisää. :)

Täällä ei tuu enää tän pimeempää. Valosampaan suuntaan ollaan menossa.

2 ummæli:

Miltsu sagði...

Mun täytyy kans myöntää et vähättelen joskus "vaan" vaihtareita vaikka oikeesti oon varmaan vaan kateellinen kun en oo osa sitä porukkaa. Sit taas häpeilen välillä käyttää islantia niiden seurassa kun musta tuntuu et ne aattelee et yritän olla jotenkin parempi kuin ne :D Esim. kahvilassa kun tilataan.

Siru sagði...

Ymmärrän niin hyvin ton :D mulle on pari kertaa käyny niin, että suomalaiset vaihtarit on yrittäny neuvoa mulle jotain mikä olikin sit ihan päin honkia, ja koittanu päteä kauheesti ennenku ovat saaneet tietää, että mä asun täällä. Siitä pätemisestä ei onneks ollu huolta Italiassa, ku olin aina ihan pihalla kaikesta :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails