sunnudagur, maí 23, 2010

Italiasera 9: il mio italiano

Tamankertaisen Italiaseran aiheena oli esitella joku italialainen henkilo. Kun Tiziano Ferro oli jo esitelty, paatin esitella tarkemmin oman italialaiseni :)

Nicola on 24-vuotias runopoika ja kotoisin Mola di Barista, Apuliasta, saappaan korosta siis. Sen perheeseen kuuluu aiti Cecilia, isa Giuseppe (tuttavallisemmin Pino), isoveli Giovanni ja mun ikanen sisko Maria Teresa. Lisaksi niiden kotona seikkailee Jude-kisu ja Lio-papukaija.

Vaikka Nicola onkin paivakodissa toissa ja on hakenut Islannin yliopiston leikkikoulunopettajalinjalle, se on (mun mielesta) sataprosenttinen humanisti. Nicola tykkaa kielista, se opiskeli koulussa mm. latinaa ja kreikkaa, ja oli muutama vuosi sitten Italian esperantonuorten presidentti. Niinku aiemmin mainitsin niin Nicola on myos ihka oikea runoilija, sen runokirja Taglibro de nenifaranto eli ei-mitaan-tekevan paivakirja (vai miten fannullone kaantyis parhaiten).

Nippelitietoa Nicolasta:
lempiruoka: risotto al limone
lempijuoma: birra Peroni
lempileffa: Blade Runner
lempilaulaja: Fabrizio De André
lemppariohjelma: Simpsonit
lempivari: punainen
esikuva: Gandhi
kaunein kieli: quenya
paikka, jonne ois kiva matkustaa: Espanja ja Kreikka

Liceo classicon jalkeen Nicola opiskeli Poznanissa interlingvistiikkaa, siella voi sita opiskella esperantoks. Esperanton merkeissa Nicola on matkustellut paljon ympari Eurooppaa, ja lopulta se toi Nicolan tanne Islantiin :P Nicola harrastaa jalkapalloa ja kitaransoittoa ja on eraan kansainvalisen esperantolehden paatoimittaja.


Tiesitko, etta:
Nicola meni noin 15-vuotiaana seminaariin ja olikin jo melkein valmis katolinen pappi, kunnes sai siita tarpeekseen! Nicola on kuvassa keskella:


Ja hyva etta jattikin seminaarin kesken ;) Tahan loppuun laitan viela videon, jossa Nicola lukee runokilpailussa voittaneen runonsa, joulukuussa 2007. Kitaraa soittaa paras kaveri Giuseppe.

6 ummæli:

Elina sagði...

Kuuntelin ihan intona tota videoo tajuamatta sanaakaan :D

Matte sagði...

Ootte söpiksii!

-S- sagði...

No olipas mukava postaus. Mitenkàs sun miekkonen jàtti pappiuden vàliin? Sanoit ettà sai tarpeekseen. Oliko katolilaisuus hànen mielestààn liian ankara uskontona vai mità tapahtui? Onko uskomus muuttunut tuolta "pappikoulu" ajalta? Ei ole pakko vastata jos meni liian henkilòkohtaisuuksiin.
En ole ollenkaan runoihminen mutta kuulostaa tosi kivalle noin sàestyksen kanssa :D

Siru sagði...

Kysyin Nicolalta ja se vastas etta se vihas kaikkia :D

Nicola sanoo olevansa ateisti nykyaan, mut aina ku kerron luterilaisuudesta juttuja ni se sano syntyneensa vaaraan maahan :D uskaltaisin melkeinpa sanoa etta tuo on enemman agnostikko ku ateisti. Kuulemma niin monta juttua katolisuudessa mitka ei tuntunu oikealta, mikali oikein ymmarsin.

Unknown sagði...

Kiitos vastauksesta :D
Jos Nicola olisi syntynyt Martin Luther Kingin aikaan niin hàn olisi varmasti ollut yksi pakinallisista jotka làhtivat luterilaisuuden tielle tajuttuaan, ettà katolilaisuus on liian ankara uskontona ;)

Liza in London sagði...

Loistava postaus! :) Ja toi video oli mahtava.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails