þriðjudagur, desember 01, 2009

ekaa kertaa ambulanssissa

Penteleen migreeni. Mulla on ollu kauhea migreeni suunnilleen viikon, eli aina kun nousen ylos tai kaannan paata, tai kun nukun, tuntuu ihan hirvea paine paan sisalla, kuulo heikkenee hetkeks ja tuntuu etta paa ja niska rajahtais.

Eilen tulin sitten koulusta kotiin ja rupesin ripustamaan pyykkia, kun yhtakkia vasen jalka puutu ja tunto havis. Tiesin jo siina vaiheessa mita tulee tapahtumaan, joten jatin pyykit siihen ja tulin keittioon. Pari minuuttia sen jalkeen puutus vasen kylki, sitten vasen kasi ja vasen puoli kasvoista. En saanu tartuttua mihinkaan vasemmalla kadella, tuntu ihan ku se olis ollu jonkun toisen kasi. Soitin aidille Suomeen ja kysyin etta mita pitais tehda, ku oon yksin kotona enka paase ensiapuun ku bussilla menis niin kauan ja on vaikea kavella. Sen jalkeen vasemmasta silmasta alko lahtea nako. Soitin sitten hatanumeroon ekaa kertaa elamassani ja kysyin etta mita mun pitais tehda. Ne lahetti ambulanssin hakemaan, ei ollu vilkkuja paalla eika mitaan.

Saavuin sitten ensiapuun ja mut ohjattiin johonki sangylle, ja paahan sattu niin paljon etten saanu lakattua itkemasta. Jossain vaiheessa tuli sairaanhoitaja ja iski tippaletkun - se on veden ja lentamisen jalkeen hirveinta, mita tiedan. Sitten mut ilmeisesti siirrettiin toiseen paikkaan, jossa havahduin myohemmin oksentamaan. Puolet meni peitolle, oli semmosta neonkeltaista tavaraa. Nukkusin yhdesta kuuteen, ja Nicola oli tullut paikalle. Heli tuli autolla hakemaan, ja kotiin paastya nukuin tunnin. Nicola oli tehnyt tosi hyvaa tonnikalapastaa, soin puoli lautasellista ja menin sitten takasin nukkumaan. Nukuin 13 tuntia putkeen, ja aamulla sarki viela paata. Nyt se sattuu vaan kun kaannan paata, eli voiton puolella ollaan.

Mun piti tosiaan eilen alkaa lukea huomiseen Italian historian tenttiin, mut kaikki lukeminen jai talle paivalle... manasin sita eilen, mut ehka parempi saada paa kondikseen ku maata sangylla niin etta koko vasemmasta puolesta on lahteny tunto.

5 ummæli:

Elina sagði...

aww, tosi kurjaa :< kannustushalit täältä <3 Päänsärky on IHAN kamalaa ja se yhdistettynä purjoamiseen...

Miltsu sagði...

Varmaan tosi inhottavaa :/

Matte sagði...

voi ei, onneksi meni sentään ohi... outoa tommoset.

Athelas sagði...

Mä kärsin myös migreeneistä, niitä on reilusti päälle 100 vuodessa. Ja viimeisen vuoden aikana olen saanut myös oikean puolen tuntohäiriöitä ja puutumista. Ja arvaa vaan pääsenkö kuvauksiin tms? Ei kuulemma ole tarpeeksi vakavia oireita... Tsemppiä sinne!

Siru sagði...

Joo, migreeni on niin raivostuttavaa... varsinkin tammonen, minka syyta en tieda! Osaan valttaa tiettyja ruoka-aineita, mitka laukasee mirgeenin, mulla on hyva tyyny, ja tietty taa tulee just nyt ku pitais lukea tentteihin! Mulla on edelleen kauhee jysari, korvassa jyskyttaa ja tasapaino on vahan hakusessa. Tsemppia Athelas, pitais paasta sellaiselle laakarille joka oikeesti tietaa, miten hirveaa migreeni on, ma oon lahinna nahny vaan laakareita mitka viittaa kintaalla, vaikka toisesta silmasta ois nako menny. Argh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails