Löysin Gluteenittoman Muumimamman blogista mutakakun ohjeen, joka on ihan sairaan hyvä. Pakko jakaa se täällä, lisäsin hiukan omaa sinne ku tein eri tavalla... samoilla aineilla kuiteski :)
mutakakku:
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
minttusuklaatäyte:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 25 g huoneenlämpöistä voita
- säädä uuni 150°C ja vuoraa noin 25×35 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (mä oon vaan käyttäny uunipeltiä ku ei ollu vuokaa)
- vatkaa kevyesti sokeri ja kananmunat ja lisää voisula joukkoon
- sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ne munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- kaada taikina vuokaan (tai pellille) ja paista uunin keskiosassa 30-35 min
- anna jäähtyä ja irrota kakku vuoasta
- kun kakku on uunissa, pilko suklaa pieneksi ja kiehauta kerma (mä lykkäsin sen vaan mikroon...)
- ota kattila liedeltä (tai kulho mikrosta), lisää suklaapalat ja voi ja sekoita vimmatusti, kunnes se on tasaista ja paksua
- anna seoksen jäähtyä hiukan ja siirrä jääkaappiin noin tunniksi
- leikkaa kakku kahtia (tai pellillinen puolestavälistä)
- levitä täyte yhdelle kakunpuoliskolle ja nosta toinen päälle
- laita kakku pakastimeen puoleksi tunniksi, sitä on helpompi leikata
- säilytä kakkua jääkaapissa, ei se siellä kyllä kauaa säily... ;)
Tuolla blogissa on muitakin ihania ohjeita, joita tulen varmasti kokeilemaan. Om nom nom! <3 div="div">3>
Engin ummæli:
Skrifa ummæli