þriðjudagur, desember 04, 2012

Gluteeniton tajunnanräjäyttäjä

Löysin Gluteenittoman Muumimamman blogista mutakakun ohjeen, joka on ihan sairaan hyvä. Pakko jakaa se täällä, lisäsin hiukan omaa sinne ku tein eri tavalla... samoilla aineilla kuiteski :)


mutakakku:
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
minttusuklaatäyte:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g  Maraboun minttukrokanttisuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  1. säädä uuni 150°C ja vuoraa noin 25×35 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla (mä oon vaan käyttäny uunipeltiä ku ei ollu vuokaa)
  2. vatkaa kevyesti sokeri ja kananmunat ja lisää voisula joukkoon
  3. sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ne munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  4. kaada taikina vuokaan (tai pellille) ja paista uunin keskiosassa 30-35 min
  5. anna jäähtyä ja irrota kakku vuoasta
  6. kun kakku on uunissa, pilko suklaa pieneksi ja kiehauta kerma (mä lykkäsin sen vaan mikroon...) 
  7. ota kattila liedeltä (tai kulho mikrosta), lisää suklaapalat ja voi ja sekoita vimmatusti, kunnes se on tasaista ja paksua
  8. anna seoksen jäähtyä hiukan ja siirrä jääkaappiin noin tunniksi
  9. leikkaa kakku kahtia (tai pellillinen puolestavälistä)
  10. levitä täyte yhdelle kakunpuoliskolle ja nosta toinen päälle
  11. laita kakku pakastimeen puoleksi tunniksi, sitä on helpompi leikata
  12. säilytä kakkua jääkaapissa, ei se siellä kyllä kauaa säily... ;)

Tuolla blogissa on muitakin ihania ohjeita, joita tulen varmasti kokeilemaan. Om nom nom! <3 div="div">

Engin ummæli:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails